...Super przepis na smaczne, i bez nakładu pracy mięso do obiadu i nie tylko.. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno .... przepis od jedyny_hubert54 ...z „GP"
dowolnie duży kawał karkówki
ok 1 kg soli
słoiczek musztardy francuskiej (tę z całymi ziarnami gorczycy)
i koniec więcej nic;)
Dowolny kawał karkówki kładziemy na blachę, na której wcześniej wysypana jest sól
na wysokość ok. 1 cm. Karkówkę smarujemy grubo musztardą. W rozgrzanym piekarniku (ok. 200st.C) pieczemy przez 2 godz.
Uuuuu lubimy karkoweczke, mniam mniam...
OdpowiedzUsuńrobiłam tą karkówke wielokrotnie z przepisu bodajże Krzysia z forum na gazecie, jest świetna i rzeczywiscie można ją podawac zarówno na ciepło i zimno.
OdpowiedzUsuńWitam
OdpowiedzUsuńJa od lat stosuję ten przepis; szczególnie polecam w gorączce przedświątecznej; jest po prostu rewelacyjny!! Z tą małą różnicą, że całość obsypuję dużą ilością ziół prowansalskich; polecam! pychota!
no to wkrótce zrobię w ziołach...;)
OdpowiedzUsuńa można wykorzystać do tego mrożoną karkówkę?
OdpowiedzUsuńjasne że można tylko wcześniej i tak proponuję rozmrozić, przyznam szczerze że takich prosto z zamrażalki mięs nie robiłam..;)
OdpowiedzUsuńTo było pierwsze co zrobiłam w swoim świeżo kupionym-urządzonym mieszkaniu-dokładnie ten sam przepis i potwierdzam, że jest rewelacyjny-podobnie jak ten blog!
OdpowiedzUsuńOlka;) prawda?? proste a pyszne;))) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWyglada podejrzanie latwo, ale z komentarzy wnioskuje, iz podejrzenia sa nieuzasadnione.
OdpowiedzUsuńA nie lepiej by bylo uzyc soli morskiej, w takich wiekszych krysztalkach?