piątek, 7 maja 2010

aromatyczna pierś z kurczaka


 ...na początku miałam zrobić trochę inaczej ale nie miałam pod ręką wszystkich przypraw, no to sobie wymyśliłam taki skład i powiem ze nawet mi smakowało, a zapach rozchodził się w całym domu, polecam...





pierś z kurczaka
szałwia
trawa cytrynowa
słodka czerwona papryka w proszku
sól, pieprz
olej/oliwa


Pierś myjemy nacinamy na wierzchu w kratkę. Szałwię drobno siekamy. Do woreczka wkładamy mięso i wrzucamy wszystkie przyprawy, dodajemy kilka kropel oleju. Woreczek zawiązujemy, wstrząsamy żeby wszystko się przemieszało i na około godzinę wkładamy do lodówki. Pierś smażymy z obu stron na rumiano i gotowe...


9 komentarzy:

  1. Mniam! Wygląda mega apetycznie;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja uwielbiam kurczaka a Twój wygląda tak, że natychmiast poszłabym go zrobić, gdyby nie to,że dzisiaj jest piątek a u mnie w domu, w piątki mięsa nie jadamy. Ale przy najbliższej okazji wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ pyszności!!! rewelacyjnie się prezentuje

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda tak soczyście i pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wygląda! Do spróbowania na pewno. Iza a gdzie kupujesz trawę cytrynową?

    OdpowiedzUsuń
  6. dziękuję za komentarze kurczak rzeczywiście był apetyczny....

    Ewo ponoć czasem w marketach można spotkać ja swoją kupiłam na allegro i za jedną przesyłką kilka innych przypraw o których nawet nie słyszałam....

    Pozdrawiam wszystkich....;):)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. jej jaki pyszny kawał mięska! :))) uwielbiam piersi z kurczaka:)))

    OdpowiedzUsuń
  9. Obiadek rzeczywiscie wyglada smacznie ale mnie bardziej zaintrygowala trawa cytrynowa!
    Nigdy o niej nie slyszalam :)

    OdpowiedzUsuń