piątek, 23 września 2011

Huang Quar Gai Tong



 ...w ten weekend mamy Grand Prix Singapuru z tej okazji zrobiłam zupę taki jakby rosół z ogórkiem bardzo ciekawy smak smaczna i błyskawiczna do zrobienia polecam. Przepis pochodzi ze strony "AsiaRecipe.com"





surowa pierś z kurczaka
6 szklanek bulionu z kurczaka
1/4 łyżeczki cukru
1,5 łyżki sosu sojowego
1 zielony ogórek
3/4 łyżeczki ciemnego oleju sezamowego
sól i drobno zmielony biały pieprz do smaku



Do dużego garnka wlać bulion dodać cukier, sos sojowy i zagotować. W między czasie pokroić w cienkie paseczki pierś kurczaka i ogórka w "zapałkę", Gdy bulion się zagotuje dodać pierś i ogórka; doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 3-4 minuty. Dodać olej sezamowy, sól i pieprz. Podawać z makaronem ryżowym....

    

20 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo apetycznie, ciekawy pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi bardzo ciekawie

    OdpowiedzUsuń
  3. Rosół z ogórkiem...no nie powiem, ciekawe połączenie. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale kusisz tą zupką! Wygląda bardzo smakowicie! :-)) Mniam! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajnie wygląda :)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawa ta zupka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Atinko...yhm taka inna w sumie pierwszy raz taki smak próbowałam:)
    Majanko...dzięki;)
    Tastefully...dzięki warto się na nią skusić;)
    Pluskotko...ogórka gotowanego jadłam pierwszy raz a u Thiessy pojawiało się też danie z takim ogórkiem i trza będzie wypróbować
    Lutka...:) dziękuję, inny nowy smak
    Degustatorka...dziękuję, ciekawy i inny od dotychczas mi znanych:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Faktycznie wyglada jak rosół tylko że z wkładką ;)
    Ciekawe jak smakuje?;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Z chęcią wypróbowałabym tę zupę, ale nie wiem czy reszta domowników pójdzie na taki "układ" :))) I tak często, gęsto wystawiam ich kubki smakowe na ciężką próbę. Obawiam się, że gotowany ogórek nie przejdzie. Moim zdaniem zupa jest intrygująca...
    http://skarbnica-smakow.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Takiej zupki z ogórkiem jeszcze nigdy nie jadłam ale chętnie bym spróbowała bo wygląda bardzo zachęcająco;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Proste, a takie apetyczne!

    OdpowiedzUsuń
  12. Chętnie skusiłabym się na taką wersję ;-)



    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciekawe połączenie, zupka wygląda przepysznie ...

    pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Justynko...dziękuję
    Ewo...zachęcam do wypróbowania;)
    Beata...zgadzam się z Tobą
    Judik...dla mnie też to była nowość
    Qualietta...może jednak się skusisz
    Karolino...smak jak dla mnie inny niż wszystkie ale smaczny;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Fajny blog zapraszam do siebie mam bloga o mojej muzyce.

    OdpowiedzUsuń
  16. Super propozycja Izo! zjadłabym z chęcią:))

    OdpowiedzUsuń
  17. czuję, że to by mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  18. oo to by mi chyba przypadło do gustu!wyglada i brzmi apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  19. świetny przepis!!!

    OdpowiedzUsuń
  20. Piegusku...dziekuję:)
    Nathalia...myślę że tak, zupa ma fajny smak:)
    Grażynko...zachęcam do wypróbowania
    Aniu...zapraszam na miseczkę;)
    Marcin...dziekuję;)

    OdpowiedzUsuń