sobota, 18 października 2014

pikantny sos czerwony a`la Sphinx....

...przepis już kiedyś był na blogu, ale dziś go szukałam i gdzieś mi wsiąkł wiec dodaję jeszcze raz. Ten sos zawsze mi w Sphinxie bardzo smakował i kiedy zobaczyłam właśnie na niego przepis na blogu  "Passionfruit" to zrobiłam. Dla mnie bardzo smaczny więc polecam....







100 ml keczupu
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, cumin)
1/2 małej cebuli
1 łyżeczka natki pietruszki




Cebulę i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy, dodajemy kumin , keczup i dokładnie mieszamy.

17 komentarzy:

  1. czarodziejka smaków18 października 2014 21:53

    a ja sobie zapiszę do wypróbowania przy najbliższej okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kto powiedział, że sos nie może być fotogeniczny? Niezwykle apetyczne zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  3. ciekawy pomysł :) można użyć do kurczaka :))

    OdpowiedzUsuń
  4. kumin - najwspanialsza przyprawa

    OdpowiedzUsuń
  5. Natalia - Poezja Smaku20 października 2014 02:44

    Dodaję często kumin i mielone ziarna kolendry do domowego keczupu :) super pasuje

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm... ten sos zdaje się być obłędny!

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubie takie sosy w polaczeniu z twarogiem, np. na kanapkach :).

    OdpowiedzUsuń
  8. www.martafwkuchni.blog.pl20 października 2014 14:44

    wyglada przepysznie, przepis na pewno wykorzystam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak pikantny to niestety nie dla mnie ;(

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda bardzo smakowicie i cudownie zrobione zdjęcie Izo, pozdrawiam :).

    OdpowiedzUsuń
  11. domowacukierniaewy21 października 2014 00:17

    Znam ten sos, ale sama nie robiłam, chętnie przygotuję domową wersję :)

    OdpowiedzUsuń
  12. koniecznie muszę spróbować :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Obłędnie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo prosty w przygotowaniu...

    OdpowiedzUsuń
  15. Piękne zdjęcie:) A do czego podajesz ten sos? Ciekawy bardzo :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Aniu...latem do mięs z grilla, kanapek, a ostatnio robiłam kotlety z kalafiora i jak to kalafior mało wyrazisty a z tym sosem smakowały obłędnie

    OdpowiedzUsuń