tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post7190956839004185355..comments2024-03-26T23:04:44.058+01:00Comments on mniam...mniam...: zrazy wołowe zawijaneIzaahttp://www.blogger.com/profile/11455685679828651082noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-19878659422231652822010-12-20T10:43:00.000+01:002010-12-20T10:43:00.000+01:00dokładnie takie robię, są przepyszne, wszyscy je c...dokładnie takie robię, są przepyszne, wszyscy je chwalą :)tysiaknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-85203921844752635882011-03-23T16:29:00.000+01:002011-03-23T16:29:00.000+01:00super , super , supersuper , super , supergfgfgnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-18049624363468109772011-03-23T21:43:00.000+01:002011-03-23T21:43:00.000+01:00dzieki...;)dzieki...;)izanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-72582110121211556862011-08-07T17:04:00.000+02:002011-08-07T17:04:00.000+02:00artykuł o zrazach, polecam :) http://www.kuchni...artykuł o zrazach, polecam :)<br> <br> http://www.kuchniahistoryczna.pl/zawijane-bite-czy-siekane-rzecz-o-zrazach/Łukasznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-89648463371752679122011-08-21T18:37:00.000+02:002011-08-21T18:37:00.000+02:00Mogłabym jeść te cudowne bitki wołowe każdego dnia...Mogłabym jeść te cudowne bitki wołowe każdego dnia :-) niestety są drogie :-/Wołowinkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-8007890144517980892011-10-07T18:54:00.000+02:002011-10-07T18:54:00.000+02:00No to z mychy świetna kucharka, skoro nie wie, że ...No to z mychy świetna kucharka, skoro nie wie, że prawdziwe zrazy tylko z musztardą:)muscarinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-476436534183876732011-10-08T10:12:00.000+02:002011-10-08T10:12:00.000+02:00Muscari...no niektórzy piszą by coś napisać a z ta...Muscari...no niektórzy piszą by coś napisać a z takimi osobami nie warto dyskutować...;) pozdrawiam serdecznieizanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-64098371030535425342011-12-21T16:48:00.000+01:002011-12-21T16:48:00.000+01:00Sa naprawde pyszne.Już raz robiłam je z Twojego pr...Sa naprawde pyszne.Już raz robiłam je z Twojego przepisu i...dziś wróciłam do niego,żeby przypadkiem nie wyszły inne niż ostatnio:)paulinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-4950223640815678652011-12-21T20:35:00.000+01:002011-12-21T20:35:00.000+01:00Paulino...dziekuje za komentarz i miło mi że smako...Paulino...dziekuje za komentarz i miło mi że smakowaly...pozdrawiamizaanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-92045358692440289422011-12-09T13:30:00.000+01:002011-12-09T13:30:00.000+01:00pycha ja zrazy uwielbiam z kaszą albo ziemniakami ...pycha ja zrazy uwielbiam z kaszą albo ziemniakami gotowanymi i surówka z kapusty kiszonej mniamuśnebasiornoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-3627062670287007812011-12-17T11:54:00.000+01:002011-12-17T11:54:00.000+01:00Oglądałem przepis KNORA na youtube nie będę się ro...Oglądałem przepis KNORA na youtube nie będę się rospisywał ale jak idiota po 20 minutach miał gotowe zrazy z wołowiny to przeszło jakie kolwiek pojęcie.Pytanie moje jest takie gdzie produkują takich debili do reklam w firmie knor.rychunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-81084407631688578982011-12-17T19:57:00.000+01:002011-12-17T19:57:00.000+01:00Rychu..hehe ano wlasnie te reklamy tam wszystko sz...Rychu..hehe ano wlasnie te reklamy tam wszystko szybko prosto i pieknie...ale zjesc tego to ja bym nie chciala, najlepsze dlugo duszone na malym ogniu...;)<br> <br> Basior...;) ja z wszelakimi dodakami lubię;)))izanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-44586393775926992242012-01-21T00:39:00.000+01:002012-01-21T00:39:00.000+01:00Nigdy jako dziecko nie lubilam takich zrazow , ter...Nigdy jako dziecko nie lubilam takich zrazow , teraz uwielbiam , ale niestety dla moich bliskich robie z grzybami, cebula i papryka :)Esternoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-49822588305988409812012-04-03T14:22:00.000+02:002012-04-03T14:22:00.000+02:00Jaką musztardę preferujecie do tych zrazów?Jaką musztardę preferujecie do tych zrazów?asdfnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-21111530600889507722012-04-03T20:09:00.000+02:002012-04-03T20:09:00.000+02:00ja daję zazwyczaj sarepskąja daję zazwyczaj sarepskąIzanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-88941993728077068392012-04-05T12:43:00.000+02:002012-04-05T12:43:00.000+02:00a ile dusicie te zrazy?a ile dusicie te zrazy?witkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-7971437352635422872012-04-05T13:04:00.000+02:002012-04-05T13:04:00.000+02:00aaa! i jakie mięso kupic? sorry, ale ja beton z ...aaa! i jakie mięso kupic? <br> sorry, ale ja beton z gotowania :-) a mam chec zrobicwitkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-29897628918613488352012-06-03T13:00:00.000+02:002012-06-03T13:00:00.000+02:00Pychotka, bardzo dobre :) Moja cureńka zrobiła i b...Pychotka, bardzo dobre :) Moja cureńka zrobiła i bardzo mi smakowało , achh pyszne.juliusz12365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-48211291367314221522012-09-13T12:01:00.000+02:002012-09-13T12:01:00.000+02:00Podczas redukcji sosu podlejcie 200 ml czerwonym w...Podczas redukcji sosu podlejcie 200 ml czerwonym wytrawnym winem a pod koniec proponowal bym dodac tymianku bedzie o wiele lepszeSlawekwokingnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-33793054167117212032012-10-31T00:31:00.000+01:002012-10-31T00:31:00.000+01:00mam tańszą wersję zrazów. tez bdobre. Mięso mielon...mam tańszą wersję zrazów. tez bdobre. Mięso mielone wołowe z Lidla( przyzwoite) wyrabiać z dodatkiem wody aż nabierze kleistości, następnie rozkładać na dłoni płaty wyrobionego mięsa ( oczywiście przyprawiopnego wg własnego uznania) i nadziewać, jak tradycyjne zrazy. Zawinąć, a następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka. Na tłuszczu z patelni zrobić zasmażkę, zalać "zrazy" i powoli dusić z dodatkiem drobno posiekanych ogórków kiszonych. Smakują, jak prawdziwe zrazy , a kosztują 1/4 tych z polędwicy wołowejmańkanoreply@blogger.com