tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post1024193982446697881..comments2024-03-26T23:04:44.058+01:00Comments on mniam...mniam...: wiśniowa pokusa...Izaahttp://www.blogger.com/profile/11455685679828651082noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-53199451073777507552022-12-23T19:22:15.537+01:002022-12-23T19:22:15.537+01:00Tak dwa oddzielne Tak dwa oddzielne Izaahttps://www.blogger.com/profile/11455685679828651082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-6022864841782993512022-12-23T15:20:50.949+01:002022-12-23T15:20:50.949+01:00Pomocy czy te placki ma. Upiec oddzielnie pierwszy...Pomocy czy te placki ma. Upiec oddzielnie pierwszy raz będę ronilaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-34236004898042506452019-06-27T14:15:44.636+02:002019-06-27T14:15:44.636+02:00takiej pokusie mogę ulec ;) takiej pokusie mogę ulec ;) slodki.zakatekhttps://www.blogger.com/profile/10097182345168512123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-51960744331493135372014-04-27T00:06:00.000+02:002014-04-27T00:06:00.000+02:00Oj, to cos dla mnie ! Wspaniałe ciacho :)Oj, to cos dla mnie ! Wspaniałe ciacho :)grazyna0071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-85931408661887618952014-04-27T14:29:00.000+02:002014-04-27T14:29:00.000+02:00zrobiłam wczoraj....pyszniutkie i wygląda cudnie!!...zrobiłam wczoraj....pyszniutkie i wygląda cudnie!!!zaciornoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-73374581586923331862014-04-27T22:03:00.000+02:002014-04-27T22:03:00.000+02:00Czy można zastąpić 1i1/2 kostki masła margaryną Ka...Czy można zastąpić 1i1/2 kostki masła margaryną Kasia pół na pół z masłem?janinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-61047422230864684532014-04-27T22:25:00.000+02:002014-04-27T22:25:00.000+02:00Czy migdaly można zamianic na kokos?Czy migdaly można zamianic na kokos?agnesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-15450869509789341992014-04-27T23:30:00.000+02:002014-04-27T23:30:00.000+02:00Pieknie wygląda to ciasto. Pokusa przez duże P.Pieknie wygląda to ciasto. Pokusa przez duże P.cisanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-34011588954402343652014-04-28T03:13:00.000+02:002014-04-28T03:13:00.000+02:00Wygląda zachęcająco ale... właśnie. Proszek do pie...Wygląda zachęcająco ale... właśnie. Proszek do pieczenia w cięcie kruchym jakoś do przeżycia (piekąc powyższe na pewno nie użyję) ale ta żelatyna w śmietanie to już trochę przesada. Śmietanfixy w zupełności wystarczą (chociaż najlepiej bez) a będzie delikatniejsze.gabryjelnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-66280781339885268252014-04-28T03:41:00.000+02:002014-04-28T03:41:00.000+02:00Wygląda bardzo apetycznie :)Wygląda bardzo apetycznie :)Natalia - Poezja Smakunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-24166029470260537712014-04-28T09:35:00.000+02:002014-04-28T09:35:00.000+02:00Agnes...tak można, można też całkowicie zrezygnowa...Agnes...tak można, można też całkowicie zrezygnować ; to juz jak kto lubi<br> <br> Janina...oczywiście że można<br> <br> Gabryjel...Zgadzam się że bez niczego by było najlepiej, ale czasem coś trzeba dodać i też napisałam że smietanfixy były w oryginale, ja je zamieniłam bo osobiście wolę niż w/w.izanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-26018445365153302152014-04-28T10:54:00.000+02:002014-04-28T10:54:00.000+02:00genialne! serdecznie polecam wersje agrestową, chy...genialne! serdecznie polecam wersje agrestową, chyba jeszcze smaczniejsza ;)casyorkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-69892639940015103822014-04-28T14:03:00.000+02:002014-04-28T14:03:00.000+02:00Zrobiłam wersję z brzoskwiniami.Wszyscy byli zachw...Zrobiłam wersję z brzoskwiniami.Wszyscy byli zachwyceni ciastem.Czekam na więcej takich super przepisów.pozdrawiammagdanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-56927226841116341862014-04-28T14:57:00.000+02:002014-04-28T14:57:00.000+02:00Wyjątkowe składniki (świeże wiśnie), doskonała kom...Wyjątkowe składniki (świeże wiśnie), doskonała kombinacja smaków. Inteligentne połączenie: smaku z wyglądem. <br> Jeden minus, płatki migdałowe zastąpiłabym wiórkami kokosowymi, prażonymi (bo migdały są z rodziny orzechów i niektórzy są na nie uczuleni zatem ciasto nie dla wszystkich:)<br> Mając w nazwisku "wiśnie" nie pozostaje mi nic innego jak uraczyć się taką słodyczą (bo nieskosztowanie byłoby wielką głupotą) i podziękować za tak wspaniały podarek.<br> Magda W. :)M. wiśnianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-62291294098783855862014-04-28T15:50:00.000+02:002014-04-28T15:50:00.000+02:00czy tą cześć ciasta z bezą da się później bez prob...czy tą cześć ciasta z bezą da się później bez problemu wyjąć z blaszki,żeby nałożyć na resztę wypieku?misianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-54240057159175611632014-04-28T16:08:00.000+02:002014-04-28T16:08:00.000+02:00Misia...ja wpierw wykładam blachę papierem, ale da...Misia...ja wpierw wykładam blachę papierem, ale da się bez problemu bo przed "złożeniem" całego ciasta jest ono dość twarde; potem od galaretki i bitej śmietany robi się kruche. Dlatego tez najlepiej zrobic je dzień wcześniejizanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-62396676042985022052014-04-29T10:44:00.000+02:002014-04-29T10:44:00.000+02:00Mniam... jaka pyszna ta wiśniowa pokusa! Idealna d...Mniam... jaka pyszna ta wiśniowa pokusa! Idealna dla mnie :)Magda C.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-69870450174181833032014-04-30T02:34:00.000+02:002014-04-30T02:34:00.000+02:00Uwielbiam takie ciasta <3Uwielbiam takie ciasta <3Anianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-17741698972830820402014-05-03T19:28:00.000+02:002014-05-03T19:28:00.000+02:00witam, zrobiłam ten placek,żeby zadowolić swoją ro...witam, zrobiłam ten placek,żeby zadowolić swoją rodzikę, nie wiem ale drugi placek z bezą pieczony w 140 stopniach był surowy!!!radzę piec jednak w tych 180 stopniach. pozdrawiamalicja30noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-11519499119466459682014-05-14T21:36:00.000+02:002014-05-14T21:36:00.000+02:00A ja zrobiłam według przepisu jednak z brzoskwinia...A ja zrobiłam według przepisu jednak z brzoskwiniami. PYCHa, POLECAManianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-89375126086239978872014-05-15T23:27:00.000+02:002014-05-15T23:27:00.000+02:00Coś wspaniałego ... mniam !:)Coś wspaniałego ... mniam !:)anytsujxnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-16124923069338166952014-05-17T18:48:00.000+02:002014-05-17T18:48:00.000+02:00Przepis jest wspaniały, robię to ciasto po raz kol...Przepis jest wspaniały, robię to ciasto po raz kolejny. Domownicy nie mogą się doczekać aż wszystkie warstwy się "przegryzą" i podjadamy ciacho tego samego dnia, choć rzeczywiście musi postać w lodówce przez noc. Jeśli chodzi o żelatynę w śmietanie, nie dodaję i też sie trzyma jak należy :) pozdrawiam autorkę bloga :)Anianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-1707872236841169402015-02-09T19:42:00.000+01:002015-02-09T19:42:00.000+01:00Ciasto zrobione, bardzo nam smakowało, jest napraw...Ciasto zrobione, bardzo nam smakowało, jest naprawdę pyszne :) Dziękuję za inspirację :)domowacukierniaewy.blox.plnoreply@blogger.com