tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post1434532802149872789..comments2024-03-26T23:04:44.058+01:00Comments on mniam...mniam...: cafe latteIzaahttp://www.blogger.com/profile/11455685679828651082noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-55628813611329944772010-01-15T19:51:00.000+01:002010-01-15T19:51:00.000+01:00Ale fajna. Mam kilka kawowych przepisów tylko jako...Ale fajna. Mam kilka kawowych przepisów tylko jakoś się nie wyrabiam z tym wszystkim:) Ale takiej kawki to bym się chętnie napiła:)Wiosenka27noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-4682087965099684632010-01-15T20:12:00.000+01:002010-01-15T20:12:00.000+01:00Ja nie gotuję mleka. Wystarczy podgrzać je do temp...Ja nie gotuję mleka. Wystarczy podgrzać je do temp. ok. 60 st. No i polecam zaopatrzyć się w spieniacz mleka - ja mam najprostszy, za niecałe 10 zł, a działa idealnie i pianka jest jak z kawiarni... Pozdrawiam!Annanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-81621490023902089622010-01-15T20:19:00.000+01:002010-01-15T20:19:00.000+01:00Aniu no teraz jak mi wyszła nabrałam chęci i na pe...Aniu no teraz jak mi wyszła nabrałam chęci i na pewno zakupię..;):)izanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-20347041782224850442010-01-15T23:20:00.000+01:002010-01-15T23:20:00.000+01:00Oj jaka fajna kawka ;)robiłam coś podobnego już ki...Oj jaka fajna kawka ;)robiłam coś podobnego już kiedyś, ale wtedy mi nie wyszła. Muszę sie skusić i wyporbowac twoj przepisgosiaa99noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-41062526804882762732010-01-15T23:42:00.000+01:002010-01-15T23:42:00.000+01:00Pyszna! Ja taka robie z expressu, ale Tobie naleza...Pyszna! Ja taka robie z expressu, ale Tobie naleza sie brava, ze potrafilas zrobic wlasnorecznie.. Ubic mleko na taka piane nie jest az tak proste.. bo piana bedzie.. ale cala akcja polega na tym, by sie ta piana dluzej utrzymala..<br> Tam gdzies wyzej wyczytalam, ze nie gotuje sie mleka.. Tez bym sie z tym zgodzila, bo w expressie jak ubija sie mleko.. tez nie wolno zagotowac inaczej piana opadnie natychmiast.. No i zauwazylam u siebie, ze jak posypie czekolada, to piana szybko siada.. Lepiej moze uzyc kakao lub cynamon do posypania..<br> Pozdrawiam milo.lacrima..noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-38442919010120453922010-01-16T10:34:00.000+01:002010-01-16T10:34:00.000+01:00no właśnie może to zależy od mleka ile ma % ja got...no właśnie może to zależy od mleka ile ma % ja gotowałam, potem ubijałam blenderem..;):) z turbo doładowaniem, zdjęcie też zanim zrobiłam to trochę to trwało a pianka do samego końca się utrzymała..;):) fakt posypałam kakao bo czekolada u mnie to nie poleży...;):)izanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-23688430523400226172010-01-17T13:17:00.000+01:002010-01-17T13:17:00.000+01:00mmm ` !! Pycha ! : )mmm ` !!<br> Pycha ! : )Paulinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-74812179431527585172010-01-18T11:07:00.000+01:002010-01-18T11:07:00.000+01:00To ja jeszcze dodam coś o % mleka - im bardziej tł...To ja jeszcze dodam coś o % mleka - im bardziej tłuste, tym lepsza pianka wychodzi. Choć oczywiście nie ucieszą się z tej informacji ci, którzy liczą kalorieAnnanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-90829715081593941332010-01-23T17:07:00.000+01:002010-01-23T17:07:00.000+01:00Zawsze uzywam mleka 3,2% z kartonu i wiem, ze z ta...Zawsze uzywam mleka 3,2% z kartonu i wiem, ze z takiego wyjdzie piana.. z calkiem swiezym juz jest problemlacrima..noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-47529420225447194332010-02-14T22:03:00.000+01:002010-02-14T22:03:00.000+01:00uwielbiam latte! nie przypuszczałam, że można zrob...uwielbiam latte! nie przypuszczałam, że można zrobic takie bez ekspresu...muszę koniecznie spróbowac:)<br> pozdrawiam i zapraszam do mnie:)malp18noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-83582078612327251792010-03-14T16:09:00.000+01:002010-03-14T16:09:00.000+01:00Kawa pyszna:) ja dodałam balley's i miałam 4 w...Kawa pyszna:) ja dodałam balley's i miałam 4 warstwy:)Sabrinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-34864124435599783972010-03-15T19:44:00.000+01:002010-03-15T19:44:00.000+01:00cieszę się, że kawusia Ci wyszła:) ale znowu mam n...cieszę się, że kawusia Ci wyszła:) ale znowu mam na nią ochotę!:) heh pozdrawiam serdecznieilka_86noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-2586289491391223232012-07-13T15:29:00.000+02:002012-07-13T15:29:00.000+02:00Po posłodzeniu kawy mogą nie wyjść 3 warstwy z teg...Po posłodzeniu kawy mogą nie wyjść 3 warstwy z tego powodu, źe kawa będzie cięźsza od mleka i zacznie spływać na dół, tak samo z temperaturą, im niźsza temperatura tym większa gęstość cieczy (fizyka).goĹÄnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3580853077054618345.post-82172406383692797582013-01-25T21:08:00.000+01:002013-01-25T21:08:00.000+01:00Dla ludzi ktorzy nie lubia gorzkiej kawy ( jak ja ...Dla ludzi ktorzy nie lubia gorzkiej kawy ( jak ja ) posłodzcie cukrem pudrem wtedy masa cieczy nie zmieni sie az tak albo poslodzcis po łyżecce mleko i kawe wtedy zmieni sie o tyle samoSzczur1997noreply@blogger.com