czwartek, 25 czerwca 2009

pancakes

DSCF0972n
 ...pancakes amerykańskie puszyste i sytne placuszki, w sam raz na śniadanie czy tez  podwieczorek. U mnie dziś polane miodem z sokiem z cytryny,  z bananami i jagodami...




2 szklanki mąki
2 jajka
1 1/2 kubka mleka
75 gr rozpuszczonego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 kubka cukru
sól


Mąkę przesiać, jajka roztrzepać i połączyć dokładnie z mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na suchej patelni.


8 komentarzy:

  1. Ten jęzor sosu jest obłędny:)Bardzo apetyczne ujęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ten sos! mmm:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentują się fenomenalnie. To mi uświadamia, że strasznie dawno ich nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ apetycznie się prezentują! I bez jajek Ci takie śliczne wyszły, nooo myślę, że warte zapisania:)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetnie wyglądają, a pewnie jeszcze lepiej smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam,

    Jak zwykle pysznie. Mój synek je uwielbia.
    Robię je już kolejny raz i jak zwykle piękne, puszyste i pyszne.
    Zaglądam do ciebie bardzo często dziękuję za inspirację i smaczne przepisy :)
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  7. Kasiu...cieszę się ze smakują i dziekuję za odwiedziny...Pozdrawiam serdecznie Iza

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię pancakes, a Twoje wyglądają bardzo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń