sobota, 23 stycznia 2010

surówka z hibiskusem

...surówkę taką robię często zwłaszcza  do kebaba. Dziś dodałam jeszcze garść namoczonych kwiatów hibiskusa... Hibiskusa zalewamy wrzątkiem..... WODY NIE WYLEWAMY!!!! bo mamy pyszną herbatkę do picia...a kwiaty do sałatki...



kapusta pekińska
papryka czerwona
pomidor
ogórek zielony
garść suszonych kwiatów hibiskusa
sos ziołowy do sałatek

kapustę kroimy, dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, pomidora. Ogórka ze skórką kroimy w plasterki, następnie na 4 części. Hibiskusa zalewamy wrzątkiem po ok 10 minutach odsączmy i dodajemy do sałatki. Wszystko doprawiamy sosem koperkowo-ziołowym u mnie taki z torebki...;) wszystko mieszamy i gotowe...

3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa propozycja:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prześliczna i bardzo zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj wiesz przypomniałam sobie kebaba mmnimmm zjadłąbym

    OdpowiedzUsuń