...bardzo smaczny budyń z kaszy jaglanej. Przepis podpatrzony na blogu Kasi "Lejdi Of the House" Nieco zmieniłam nie dodałam banana no i nie miałam jogurtu więc zamiast niego dałam śmietanę 36%
100g kaszy jaglanej
400ml puszka mleka kokosowego
1 łyżka wiórek kokosowych
1 łyżka cukru
180ml śmietany 36%
Kaszę wsypujemy na sitko; płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć gorycz.
Do garnka przelewamy mleko kokosowe, dodajemy wiórki, cukier i wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu, aż kasza wchłonie mleko będzie to około 20-25 minut.
Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka będzie chłodna dodajemy śmietanę. Następnie należy zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy z czym lubimy, u mnie był to sos jeżynowy...
Ciągle sobie obiecuję, że zrobię taki budyń;) Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńMam wielką ochotę zrobić ten deserek :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :) Na pewno jest mega smaczny :)
OdpowiedzUsuńO matko rozpływam się na widok tego budyniu! Wspaniały!
OdpowiedzUsuńWspaniały i zdrowy deser. :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobiłaś!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczny deser, lubię budynie na mleczku kokosowym :)
OdpowiedzUsuńIstna bajka! :P
OdpowiedzUsuńŚwietny, domowy deserek :)
OdpowiedzUsuńŚwietny deser i jaki zdrowy! :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie ! :)
OdpowiedzUsuńPyszny deser, no i zdrowy ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie desery :D
OdpowiedzUsuń