...ciasto nie jest złe, ładnie się upiekło i jest wilgotne; takie jak lubię:) Mam jednak kilka uwag. Robiłam je drugi raz i cukru dałam mniej; 3/4 szklani i nie dawałam zapachu śmietankowego dla mnie był za mocno wyczuwalny. Dodatkowo dodałam kruszonkę którą uwielbiam. Przepis podaję oryginalny (na małą blachę)
źródło: "Pyszne jedzonko"
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1 szklanka śmietany
2 łyżki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
aromat śmietankowy
owoce
Jajka miksujemy z cukrem, następnie dodajemy resztę składników. Ciasto wlewamy do przygotowanej formy, układamy owoce i pieczemy w temp.150 st.około 40 mintut.
Cudowne smietankowe caisto musi smakowac wybornie :)
OdpowiedzUsuńWygląda, jak wspomnienie lata :)
OdpowiedzUsuńDobry pomysł z kruszonką, a zapach można dodać ulubiony, tak samo zresztą jak owoce:)choć ja muszę przyznać, że najbardziej lubię śmietankowy:-) Spróbuj sobie ciasta jogurtowego, przepyszne jest:))tylko, że tu też musiałabyś zmniejszyć ilość cukru.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!
ojj dziękuje już sobie poszukałam u Ciebie na blogu zapisałam w ulubionych i zrobię na pewno... i to chyba jeszcze przed świętami..:)
OdpowiedzUsuń