...do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ja dziś zrobiłam na obiad z tych składników, które znalazłam w lodówce. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam
duże ziemniaki
szczypiorek
szynka
masło
starty żółty ser
marynowana dynia
świeży rozmaryn
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Ugotować w łupinkach, ale należy uważać żeby nie były zbyt miękkie. Przekroić na pół, wydrążyć delikatnie. W miseczce wymieszać miąsz z masłem, posiekanym szczypiorkiem i rozmarynem, oraz z pokrojoną w kosteczkę szynką i marynowaną dynią. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nałożyć do ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem bądź folią aluminiowa blaszce, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min w 190st....
Bardzo fajna propozycja:)
OdpowiedzUsuńSądząc po zdjęciu, wiosna za pasem ;)
OdpowiedzUsuńWspanile sa tez ziemniaczki :) Wiesz robie bardzo pdobne, dziekuje z a przypomnienie, jak starczy zasu dzisiaj beda na kolacje ;)
OdpowiedzUsuńO, jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńktoś ci kradnie zdjęcia i dodaje jako swoje na www.smaker.pl
OdpowiedzUsuńTwoje ziemniaki mnie zachwyciły. Wpisuję przepis jako do zrobienia.
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają te ziemniaczki :)Napewno wypróbuje ten przepis
OdpowiedzUsuńkuszące
OdpowiedzUsuń