niedziela, 15 listopada 2015

pasta z wędzoną makrelą

...moja mama kiedyś często robiła, ostatnio mnie tez naszła na nią ochota ;)) Smaczna, szybka i prosta





3 ugotowane na twardo jajka
2-3 ogórki kiszone
1 cebula
makrela wędzona
majonez
pieprz i sól do smaku



ugotowane jajka, ogórki i cebulę pokroić w kostkę, "oskubać" makrelę dodać majonez, pieprz i sól. Wszystko wymieszać. 

10 komentarzy:

  1. Niedawno robiłam podobną tylko dodatkowo dodałam twarogu. Uwielbiam takie pasty ;)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajna pasta :) Mój tata też taką robi.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny dodatek do kanapek:) Lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest w niej wszystko, co lubię :) Pycha !

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam makrele ogólnie uwielbiam, a pasta z nią musi być jeszcze pyszniejsza

    OdpowiedzUsuń
  6. Dopiero co robiłam identyczną z pstrągiem!

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię takie pasty. Idealne na kanapki.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię wszystkie składniki, więc na pewno zrobię.

    OdpowiedzUsuń