...lassi pyszny, gęsty indyjski napój przygotowywany na bazie jogurtu naturalnego, wody i przypraw. Robię dość często ale jakoś się złożyło że jeszcze nie ma na blogu. Więc dziś chyba najbardziej popularne w wersji z mango. Miałam bardzo dojrzałe i słodkie mango więc już nie słodziłam, ale jeśli trzeba dosłodzić to można użyć cukru bądź miodu...
1 duże dojrzałe mango
300g zimnego jogurtu naturalnego
100ml zimnego mleka
kilka kropel wody różanej (nie jest konieczna)
zmielonego kardamon do smaku
kilka kostek lodu
posiekane pistacje do przybrania
Mango kroimy, dodajemy mleko, jogurt, kostki lodu, wodę różaną, kardamon; miksujemy blenderem. Przelewamy do szklanek dekorujemy pistacjami i podajemy od razu...
Na upał w sam raz!
OdpowiedzUsuńNie pomyślałabym, że można wymieszać mango z mlekiem, ale to może być dobre!
OdpowiedzUsuńUwielbiam mango, więc to koktajl w sam raz dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że jeszcze nie piłam, choć lubię mango:)
OdpowiedzUsuńAle słoneczny! :) Uwielbiam go :)
OdpowiedzUsuńmango-moja słabość :) a mango lassi bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńpiłam go litrami jak mieszkałam w Anglii ;-)
OdpowiedzUsuńPyszny kolorek ,koniecznie do spróbowania :)
OdpowiedzUsuńWow jaki fajny, ciekawe jak smakuje
OdpowiedzUsuńUwielbiam :>
OdpowiedzUsuńByłby idealny na letnie leżakowanie!
OdpowiedzUsuń