...śledzie gajowego to bardzo smaczne śledzie z grzybami, do sosu można dodać trochę pasty pomidorowej bardziej dla koloru, ale nie za dużo aby nie zdominowała ona smaku...
4 płaty śledziowe matjasy
1 duża cebula
garść suszonych grzybów
1 łyżka oleju
sól
pieprz
szczypta cynamonu
2 łyżki oleju
mała łyżeczka miodu
1 duża cebula
garść suszonych grzybów
1 łyżka oleju
sól
pieprz
szczypta cynamonu
2 łyżki oleju
mała łyżeczka miodu
Następnie łączymy z olejem i miodem (do smaku - najlepiej dodawać stopniowo i próbować). Przyprawiamy małą szczyptą cynamonu
Wcześniej wymoczone śledzie (jeśli były zbyt słone) osuszamy, kroimy w paseczki i mieszamy z sosem grzybowym. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 dni.
Looks so very tasty and tempting!
OdpowiedzUsuńRewelacyjne :-)
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo kusząco, a i zdjęcie, że ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńTo już wiem, jakie śledziki znajdą się na wigilijnym stole.
OdpowiedzUsuńlooks really delicious !!
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńLubię takie połączenie, prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńNa święta jak znalazł, pycha!!!
OdpowiedzUsuńTak przygotowane śledziki na pewno smakują świetnie :)
OdpowiedzUsuńPycha, na święta idealne :)
OdpowiedzUsuńOstatnio jadałam śledzie z grzybami i bardzo przypadły mi do gustu!
OdpowiedzUsuńAleż interesujący pomysł :) tak przygotowanych śledzi jeszcze nie jadłam..
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, takie śledzie na pewno smakowałyby mojemu mężowi :-)
OdpowiedzUsuńdziś jadłam śledzie;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam sledzie pod każdą postacią, Twoje wygladają pysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis na pyszne śledziki :-)
OdpowiedzUsuńFantastyczny przepis!
OdpowiedzUsuńŚledzie uwielbiam, więc wypróbuję na pewno.
Znakomita przystawka :)
OdpowiedzUsuńNadal nie przepadam za śledziami, ale może dla gości zrobię :)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne śledziki! :) W takim wydaniu muszą smakować obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńSuper propozycja na śledzie "inaczej":)
OdpowiedzUsuńDoskonała propozycja na świąteczny stół :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią wypróbuję ten pomysł.
OdpowiedzUsuńja ze śledzi to najbardziej lubię takie w śmietanie:D
OdpowiedzUsuńW sklepie już choinki, to dlaczego nie pomyśleć o pysznych śledziach, takich jak Twoje!
OdpowiedzUsuń