środa, 18 lipca 2018

jeżynowy sernik na zimno i 10 lat bloga


...sernik jest bardzo smaczny i do tego fajnie wygląda. Ja zrobiłam trzy warstwy, ale można zrobić dwie albo i cały jeżynowy...
Wczoraj minęło 10 lat odkąd zaczęłam prowadzić bloga. Nie przypuszczałam, że aż tyle wytrwam  dziękuję Wam bardzo  za odwiedziny, komentarze 🌷🌷🌷







spód:
2 paczki herbatników
70 g masła, roztopionego

masa serowa:
3 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody
1 kg sera z wiaderka
3/4 szkl cukru
250 ml śmietany 30-36%
1-1,5 szkl jeżyn

dodatkowo 250 ml śmietany 36% do dekoracji




spód: ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć dno tortownicy o średnicy 22cm. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.

Jeżyny miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko.

masa serowa: Ser należy zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówkę, i żelatynę; dokładnie miksujemy.
Następnie masę dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy 2/3 zmiksowanych jeżyn i wykładamy na ciasteczkowy spód. Do drugiej części dodajemy pozostałą część jeżyn, wykładamy tworząc kolejną warstwę i na wierzch wykładamy trzecią białą część masy serowej.

Sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem możemy górę udekorować bitą śmietaną...

37 komentarzy:

  1. Sernik jest cudowny! Prezentuje się rewelacyjnie!
    10 lat? Wow! Gratuluję i życzę samych sukcesów :)

    OdpowiedzUsuń
  2. what can I say, looks stunning! I love blackberries always!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda, gratuluję tych lat na blogu, ja jeszcze pół roku żeby mieć 10. ;-D

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowne kolory! Sernik jak z najlepszej cukierni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo smakowicie:)
    Gratuluje wytrwałości.
    Ja po sześciu latach mam chwile zwątpienia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prezentuje się cudowanie :) Zjadłabym z chęcią :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję! 10 lat to brzmi dumnie, życzę wielu owocnych lat blogowania :) Serniczek wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Piękny sernik!
    Gratuluję rocznicy!

    OdpowiedzUsuń
  9. This looks amazing! The light lilac colour is just beautiful.

    OdpowiedzUsuń
  10. Gratuluję, tyle lat to prawdziwa pasja ❤❤❤ Częstuję się kawałkiem i życzę kolejnych lat pełnych sukcesów 🌹🌹🌹

    OdpowiedzUsuń
  11. Gratuluję 🎂🍀🎈i życzę kolejnych lat blogowania.

    OdpowiedzUsuń
  12. Piękny serniczek i piękny blogowy staż. Gratuluję i życzę kolejnych tak udanych, pysznych lat!:):*

    OdpowiedzUsuń
  13. Gratuluję :D 10 lat, to piękna rocznica :D A sernik wygląda... wspaniale :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Gratuluję i kolejnych owocnych lat życzę :-) Sernik obłędny :-)

    OdpowiedzUsuń
  15. 10 lat to wspaniały wynik :) gratuluję i życzę dalszego udanego blogowania :) sernik wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Sernik wygląda wspaniale i zapewne jego smak jest niebiański.
    10 lat - piękna rocznica. Życzę kolejnych tak udanych lat blogowania:)

    OdpowiedzUsuń
  17. Łooo super serniczek :) i gratuluje rocznicy bloga _:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Sernik wygląda obłędnie :)Skusiłabym się na kawałeczek :) Wspaniała rocznica :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Gratulcje, 10 lat, to naprawdę dużo... a ciasto wygląda obłędnie. skuszę się i zrobię, w sierpniu mam ku temu specjalną okazję.

    OdpowiedzUsuń
  20. Oh my goodness, this looks so delicious!! Thanks for the recipe!! Have a great day!! Big hugs :)

    Lisa
    A Mermaid's Crafts

    OdpowiedzUsuń
  21. Pięknie się przenikają te odcienie... Wszystkiego najlepszego: weny w kuchni, fotografii i "w piórze" życzy Marzynia :-)

    OdpowiedzUsuń
  22. Przepysznie wygląda! :D I serdecznie gratuluję blogowego jubileuszu, 10 lat to spory kawał czasu :)

    OdpowiedzUsuń
  23. Piękny :) Życzę Ci kolejnych wielu wspaniałych lat blogowania i mnóstwa czytelników :)

    OdpowiedzUsuń
  24. ALE piękny! A ja nawet nie lubię specjalnie serników... A na ten się piszę!
    x x x

    OdpowiedzUsuń
  25. Iza sernik wspaniały! Ale staż w blokowaniu robi ogromne wrażenie! Serdecznie gratuluję i życzę dalszych sukcesów ! Brawo Ty!

    OdpowiedzUsuń
  26. Ależ bym sobie zjadła taki sernik! Mniam! A Tobie życzę kolejnych 10 lat smacznego blogowania :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Ten sernik musi być przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  28. dziękuję Wam za mile komentarze

    OdpowiedzUsuń
  29. Poezja :-) Wspaniały i Wszystkiego Najlepszego na Kolejne Lata,Wielu Wspaniałych Dań i Wypieków :*)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  30. Happy anniversary to your blog! Your cheesecake looks fabulous!!

    OdpowiedzUsuń
  31. Gratulacje Iza! Torcik wygląda apetycznie i za pewne tak smakuje!

    OdpowiedzUsuń
  32. Wygląda cudnie i chyba jest równie dobry,koniecznie muszę zrobić

    OdpowiedzUsuń
  33. Sernik Ombre- cudowne kolory :) Idealne połączenie letnich smaków!

    OdpowiedzUsuń