...skusiłam się na kuleczki rafaello. Zrobiłam w/g przepisu i jak dla mnie były stanowczo za słodkie nie wiem może to wina czekolady. Nie były złe, ale ja chyba wolę te sklepowe poza tym nie mam cierpliwości do ich robienia...
2 tabliczki białej czekolady
100g masła
50g cukru pudru
około 1,5 szklanki wiórków kokosowych do masy
ok. 20 sztuk całych, obranych migdałów
wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
Rozpuścić czekoladę. Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, powoli dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Do masy wsypać wiórki, wymieszać drewnianą łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki na około 2 godziny. Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką.
Moje kulki miały zawsze problem z trzymaniem się kupy :) Ale też znikały szybko, jak tylko się z nimi uporałam.
OdpowiedzUsuńkuchcikowo.wordpress.com
Oj, obawiam się, że nie poprzestałabym ani na jednej, ani na dwóch :) Wyglądaja pysznie!
OdpowiedzUsuńMiłego weekendu :)
Hm... Wygladaja fajnie... Za slodkie mowisz? Oj, cos mi sie zdaje, ze i u mnie by zniknely, zanim by dobrze wystygly! :):):)
OdpowiedzUsuńŚliczne są ,a ja tak lubię kokos!:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia:)
Porywam wszystkie :D
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie zdążyłam się poczęstować. Piękne są, ale chyba też nie miałabym cierpliwości . Pozdrawaim
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam podobne, ale chyba bez cukru-pudru - faktycznie, pewnie słodkie wyszły. Ale pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe komentarze...;)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie zostało ani jednego dla mnie. :) Lubie takie kuleczki.
OdpowiedzUsuńOj, to ja bym chyba wolała te domowe:)) fajne są, sliczne!!!
OdpowiedzUsuńA ja dodam, że wyglądają wspaniale i nabrałam smaka na te kokosowe pyszności ...
OdpowiedzUsuńpyszne, smaczne te kuleczki! biorę przepis! :)
OdpowiedzUsuń