środa, 25 lipca 2012

shake waniliowy

...nie wiem jak smakuje kupny shake waniliowy bo nigdy nie kupowałam ale ten jest pyszny. Zrobiłam waniliowy ale spokojnie można dodawać przeróżne owoce...






2 szkl lodów waniliowych
1 1/4 szkl mleka 3,2%
ziarenka z połowy laski wanilii



wszystkie składniki wrzucamy do i dokładnie mieszamy aż mleko z lodami dobrze się połączy. Można dodać trochę cukru ja nie dodawałam dla mnie był wystarczająco słodki



źródło: "Wielkie żarcie"

20 komentarzy:

  1. shake waniliowy - tani, smaczny, zdrowy!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mleko w przepisie za tłuste lepiej mniej procentowe wtedy składniki lepiej się połączą i będzie smaczniejszy! Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Stefan...własnie mleko 3,2% jest najlepsze, łączy się wszystko bardzo dobrze i mamy ten mleczny smak

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam shaki - szczególnie w te upały są niezastąpione!

    OdpowiedzUsuń
  5. www.magdalenakozlowska.bloog.pl28 lipca 2012 15:02

    Wygląda pyyyysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ewa Biedr_ona29 lipca 2012 11:08

    O! Idealny w sam raz na te upały ;-)!

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. to jest to co by mi się dzisiaj przydało :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kupny shake się nie umywa, ot co!

    OdpowiedzUsuń
  9. Usagi...chyba kiedys kupie tak dla porownania :)

    Chantel...robi sie błyskawicznie wiec nic tylko zrobić :)

    Shinawa...dziękuję :))

    Ewo...dokladnie :)

    Magdalenakozlowska...dziękuję ;))

    Ewa...masz rację w sam raz na upały ;))

    OdpowiedzUsuń
  10. rewelacja,ja dodałem jeszcze wiórki czekoladowe,pyyyyszota :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mam nadzieje że się nie zawiodę na przepisach Teresa.

    OdpowiedzUsuń
  12. Chinese exotic food pictures5 sierpnia 2012 18:16

    WYPIJ SZEJKUŚ WANILIOWY BĘDZIESZ PO NIM TAK JAK NOWY

    OdpowiedzUsuń
  13. a ja mam przepis ( swój własny) na pyszne domowe lody ;) wszystkiego dodaje na "oko" ;)
    owoce mocno zamrożone np. truskawki
    śmietana 30%
    i cukier
    wszystko wrzucam do blendera ( taki co ma funkcje kruszenia lodu ) i miksuje do jednolitej konsystencji, od razu po zrobieniu zajadać ze smakiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ewelina...dzięki i na pewno wypróbuję :)

    Chinese exotic food pictures...haha a wiesz że to prawda; zwłaszcza w upały

    Teresa...też mam taką nadzieję. Daj znać w komentarzach jesli cos wypróbujesz

    Ayrton...fajny pomysł :) nastepnym razem tez dodam

    OdpowiedzUsuń
  15. Taki jakis...ubogi ten przepis.
    Dla lepszego smaku dodałabym czystego aromatu waniliowego.

    OdpowiedzUsuń
  16. CZemu w Polsce nie uzywacie ojczystego polskiego jezyka !!!!Chyba Wam ktos taam zrobil 'Brain Shake"....Juz Rej pisal setki lat temu , ze Polacy nie gesi , i swoj jezyk maja !!!!

    OdpowiedzUsuń
  17. Pyszne deser. Robiłam już 2 razy w weekend.

    OdpowiedzUsuń
  18. ciekawe jest to co piszecie

    OdpowiedzUsuń
  19. Super. Ta strona to ostatnio najciekawsza jaką znalazłem w sieci.

    OdpowiedzUsuń