wtorek, 30 kwietnia 2013

ananas z miętowym cukrem

...upałów jeszcze nie widać ale tak na zaś polecam Wam jeden z moich ulubionych deserów jest szybki, pyszny i orzeźwiający. Mięta najlepsza taka z ogrodu te sklepowe jakoś nie mają ani porządnego zapachu ani smaku. Przepis wieki temu wypatrzyłam na "GP"





świeży dojrzały ananas
cukier najlepiej brązowy
świeża mięta



obranego, pokrojonego ananasa posypać cukrem utartym ze świeżą miętą. Ja czasem dodatkowo skrapiam  jeszcze bacardi..... pychaaaaaaaaaaa.......:):)


19 komentarzy:

  1. zaskakujące ,ale jakie dekoracyjne

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawie bardzo i na pewno bardzo pysznie,mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj tak! Musi być pyszny :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. oj to musi byc pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe! Chętnie wykorzystam!:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. kamila.pychaciasta5 maja 2013 12:29

    Ciekawy deser, a ja właśnie rozkroiłam ananasa ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kamila...dziekuje a deser polecam do wypróbowania

    Judik...dziekuję i polceam

    Nathalia...dziekuję ;)

    Asia...dziekuję; jest

    Majana...ojj tak to jeden z moich ulubionych

    Margot...i na prawdę smaczne ;)

    Wiktorkowa...dokładnie ;))

    Małgosiu...:) to prawda domowe ziola rządzą polecam deser

    Ewo...dziękuje ;)

    Natalia...skuś się skuś bo warto

    Magdzia...dziekuję ;)

    Grazynko...polecam bo to na prawde pyszny deser

    OdpowiedzUsuń
  8. Musi być super smaczny :) szczególnie z bacardi ;) na upał zmiksować z lodem i mniam, mniam

    OdpowiedzUsuń
  9. Pan Deserek :)6 maja 2013 19:20

    Pomysł fantastyczny - aż muszę spróbować takiego smaczku mi narobiłaś :))

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale to pięknie wygląda !

    OdpowiedzUsuń
  11. degustatorka6 maja 2013 23:21

    Ciekawy pomysł

    OdpowiedzUsuń
  12. martawkuchni.blog.pl7 maja 2013 13:40

    jakie pyszności, mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Niezły sposób na ananasa, podoba mi się. A zdjęcie bardzo zachęca :)

    OdpowiedzUsuń
  14. za ananasikiem ja przepadam, a cukier brązowy jest najzdrowszy

    OdpowiedzUsuń
  15. Poproszę wersję alkoholową.

    OdpowiedzUsuń
  16. ugotujmyto.pl13 maja 2013 15:53

    Super pomysł:)! Bardzo mi się podoba ten dodatek bacardi..:)!

    OdpowiedzUsuń
  17. Ugotujmyto...ja też ta wersję najbardziej lubię :)))

    Karolina...oo tak dobry wybór ;)

    Ksiądz...ja tez ;)

    Zjedz_mnie...polecam bo smaczny ;)

    Marta...dziekuje ;))

    Degustatorka...dziękuję ;) ja bardzo lubię ten deser

    Lutka...dziekuję ;)

    Jarku...polecam, roboty prawie nic a efekt pyszny

    AnnMM...o świetny pomysł

    OdpowiedzUsuń
  18. martawkuchni.blog.pl15 maja 2013 14:13

    orzeźwiający, pyszny deser:) moje smaki:) mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ananas wygląda obłędnie,przy najbliższej okazji wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń