3 jajka ugotowane na twardo
150 g pieczarek
1 cebula
majonez
2 łyżki masła
szczypiorek
sól, pieprz
Jaja gotujemy na twardo. Cebulę pokrojoną w drobną kostkę przesmażamy na maśle do zeszklenia; dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pieczarki, i przesmażamy kilka minut. Ugotowane jajka przekrawamy, wyjmujemy żółtka. Żółtka, szczypiorek dodajemy do pieczarek; rozcieramy, dodajemy majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i farszem nadziewamy białka jaj.
Oj, lubię i takie i z innym farszem. Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńPoczułam się, jakby święta były już bardzo blisko. Strasznie lubię taki nadziewane jajka.
OdpowiedzUsuńświetne:) tez takie robię na Wielkanoc:)
OdpowiedzUsuńAle pysznie wyglądają, uwielbiam jajka faszerowane.
OdpowiedzUsuńO jakie wiosenne kolory! Pyszne jajka
OdpowiedzUsuńBardzo lubię jajka z pieczarkami, pyszna klasyka :)
OdpowiedzUsuńCzas pomyśleć o Wielkanocy. Można szaleć z jajkami :)
OdpowiedzUsuńIda święta ;) I ja muszę pomyśleć o takich przepisach - a swoją drogą to mi smaku teraz narobiłaś ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowane jajka:) Z pieczarkami nigdy nie jadłam. Przepis do wypróbowania.
OdpowiedzUsuńPyszności i jak wiosną powiało :) Idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńZabieram kilka ze sobą na przekąskę, pysznie wyglądają, buziaki :***
OdpowiedzUsuńNo takie jajeczka to ja rozumiem, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie jaja :-)
OdpowiedzUsuńMniaaaam! Pyszna przekąska na święta! :-)
OdpowiedzUsuńU Ciebie nawet jajca wyglądają zjawiskowo !
OdpowiedzUsuńTeż coś takiego przygotuję na Święta :)
OdpowiedzUsuńakurat święta będą to spróbujemy jajek
OdpowiedzUsuń