pikantny sos czerwony a`la Sphinx....
...przepis już kiedyś był na blogu, ale dziś go szukałam i gdzieś mi wsiąkł wiec dodaję jeszcze raz. Ten sos zawsze mi w Sphinxie bardzo smakował i kiedy zobaczyłam właśnie na niego przepis na blogu "Passionfruit" to zrobiłam. Dla mnie bardzo smaczny więc polecam....
100 ml keczupu
1/2 łyżeczki kuminu (kmin rzymski, cumin)
1/2 małej cebuli
1 łyżeczka natki pietruszki
Cebulę i natkę pietruszki bardzo drobno siekamy, dodajemy kumin , keczup i dokładnie mieszamy.
a ja sobie zapiszę do wypróbowania przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńKto powiedział, że sos nie może być fotogeniczny? Niezwykle apetyczne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńCiekawy i prosty.
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł :) można użyć do kurczaka :))
OdpowiedzUsuńkumin - najwspanialsza przyprawa
OdpowiedzUsuńDodaję często kumin i mielone ziarna kolendry do domowego keczupu :) super pasuje
OdpowiedzUsuńmmm... ten sos zdaje się być obłędny!
OdpowiedzUsuńLubie takie sosy w polaczeniu z twarogiem, np. na kanapkach :).
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie, przepis na pewno wykorzystam:)
OdpowiedzUsuńJak pikantny to niestety nie dla mnie ;(
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie i cudownie zrobione zdjęcie Izo, pozdrawiam :).
OdpowiedzUsuńZnam ten sos, ale sama nie robiłam, chętnie przygotuję domową wersję :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę spróbować :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty w przygotowaniu...
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcie:) A do czego podajesz ten sos? Ciekawy bardzo :-)
OdpowiedzUsuńAniu...latem do mięs z grilla, kanapek, a ostatnio robiłam kotlety z kalafiora i jak to kalafior mało wyrazisty a z tym sosem smakowały obłędnie
OdpowiedzUsuń