...polecam bo ciasto jest łatwe, szybkie i smaczne. Do odmierzania składników używamy kubeczka po jogurcie który jest jednym ze składników ciasta. Jogurt, jaja i olej należny wyjąć wcześniej z lodówki aby miały temperaturę pokojową. Piekłam w keksówce 12x36cm...
1,5 kubeczka cukru
3 kubeczki mąki
1 kubeczek oleju
Dodatkowo potrzebne są :
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka roztrzepać, dodać cukier i ubijać aż masa będzie biała. Dodać olej, ciągle ubijając. Następnie dodać jogurt, przesiana mąkę i na koniec proszek do pieczenia. Wszystko razem dobrze utrzeć, wlać do wyłożonej papierem do pieczenia foremki i piec ok 45 min na 170°C. Po upieczeniu polukrować lukrem bądź posypać cukrem pudrem
Wygląda przepysznie i delikatnie, super :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to ciasto.
OdpowiedzUsuńFajne ciacho, idealna porcja na weekend :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda, wspaniale smakuje :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie przymierzam się do mazurka jogurtowego, a u Ciebie też ciasto jogurtowe : )
OdpowiedzUsuńWygląda tak lekko <3
OdpowiedzUsuńproszę napisać jakiego jogurtu Pani używa?
OdpowiedzUsuńakurat miałam jogurt naturalny 180g Zott
OdpowiedzUsuńJak to pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńwygląda baardzo lekko! zdecydowanie to coś dla mnie:)
OdpowiedzUsuńŚliczne ciacho, wygląda na lekkie i puszyste :)
OdpowiedzUsuńDo kawy idealne ,takie jak lubię
OdpowiedzUsuń