...bardzo szybka i smaczna surówka; polecam. A przepis podpatrzony na blogu "Chleba naszego" co prawda był tam tylko szczypiorek, ja dodałam jeszcze koperek i zalegającą rzodkiewkę...
pół główki białej kapusty
szczypiorek
3-4 rzodkiewki
koperek
sos:
5 łyżek oleju
1 łyżka octu
1 łyżka cukru
sól, pieprz
kapustę i rzodkiewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek i szczypiorek siekamy.
Składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy. Warzywa polewamy sosem; mieszamy i gotowe...
Dziękuję :) Cieszę się, że pomysł się spodobał:) Zapraszam również do innych prostych przepisów.
OdpowiedzUsuńU Ciebie wygląda jak z Wersalu, to taka szlachetna odmiana mojej wersji :) Fajnie ! Pozdrawiam !
bardzo lubię takie suróweczki :) Pyszny dodatek do obiadku :)
OdpowiedzUsuńSuróweczka w moich klimatach, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńTeż robiłam z rzodkiewką :)
OdpowiedzUsuńIdealna surówka do jakiegoś smacznego mięska :)
OdpowiedzUsuńProsta , szybka i fajna:)
OdpowiedzUsuńWygląda lekko i wiosennie.
OdpowiedzUsuńSałatka z kapusty z koperkiem to lubię :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam. Jak napisałam powyżej - jest lekka i wiosenna.
OdpowiedzUsuńcieszę się , że smakowała. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszna! Z młodej kapusty musi wyjść jak marzenie.
OdpowiedzUsuńŚwietna surówka, młoda kapusta jest przepyszna :)
OdpowiedzUsuńSmaczna, świeża i wiosenna. Uwielbiam takie. Piękne zdjęcie! :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis! :) Już mam takiego smaka na białą kapustę i ostatnio robiłam duszoną z koperkiem... Ale ten przepis mi bardzo przypadł do gustu i chętnie wypróbuję jutro do obiadu :) <3 . Miłoego dnia :)
OdpowiedzUsuń