wtorek, 27 sierpnia 2019

babka cytrynowa



...dziś na blogu ciasto nietypowe bo przygotowane z gotowego produktu do wypieku babki cytrynowej  Polskie Młyny. Ciasto jest delikatne i puszyste; nie za słodkie takie w sam raz. 
 Mieszankę kupimy razem z papierową foremką  wystarczy tylko dodać dwa jaja i trochę masła lub margaryny…






mieszanka do wypieku babki cytrynowej Polskie Młyny
2 jajka
90g masła lub margaryny



mieszankę wsypujemy do miski; wbijamy 2 jajka, wrzucamy miękkie masło i miksujemy ok 3-5 minut. Ciasto przekładamy do załączonej papierowej foremki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st i pieczemy około 40-50 minut. Gotową babkę lukrujemy, posypujemy cukrem pudrem, bądź polewamy polewą czekoladową...


 

21 komentarzy:

  1. Z mieszanki czy nie na pewno dobrze smakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Your baked goods are always flawless!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię ich produkty, bo są dobrej jakości :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ładnie wygląda to ciasto, na lekkie i puszyste :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest to dobre rozwiązanie dla tych co nie lubią głowić się na przepisami, prosto, smacznie i szybko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda fantastycznie. Wiele lat temu dość często posiłkowałam się gotowymi mieszankami różnych ciast. Zawsze smakowały wspaniale:)

    OdpowiedzUsuń
  7. This looks so delicious!! Yum!! Have a great day!! Big hugs :)

    Lisa
    A Mermaid's Crafts

    OdpowiedzUsuń
  8. it's look very delicious.I following you. :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Sono certo che è di mio gusto
    Buona giornata

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda smacznie i puszyście :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie wygląda kochana :-) lubię babki :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. pysznie wygląda, ale wolę sama piec od początku, nie z torebek :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Cudowna babka :) Moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń