...ciasto z renklodami to przepyszne, bardzo łatwe do zrobienia ciasto i na pewno do powtórzenia z różnymi owocami...
kostka 200g miękkiego masła
3/4 szkl cukru pudru
1 i 3/4 szkl mąki pszennej tortowej
4 jaja
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
ok 15 renklod
kruszonka:
150 g mąki
75 g cukru
75 g masła
3/4 szkl cukru pudru
1 i 3/4 szkl mąki pszennej tortowej
4 jaja
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
ok 15 renklod
kruszonka:
150 g mąki
75 g cukru
75 g masła
masło miksujemy z cukrem pudrem na puszysty krem nie przerywając
miksowania dodajemy po 1 jajku, następnie partiami mąkę
przesianą z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (22 cm średnicy) układamy śliwki. Zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią wierzch ciasta.
Pieczemy około 45-50 minut w 170 stopniach. Lekko przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem...
That looks so delicious and great with a cup of tea or coffee :-)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSuper wygląda, aż zgłodniałam :D
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda fantastycznie, trochę jak szarlotka, którą uwielbiam, tylko ze śliwkami, zamiast jabłek :)
OdpowiedzUsuńPrzepis jest super:)) zrobiłam na weekend to mąż był pod wrażeniem ze tak piekę:)) ale nie zdradziłam że przepis wzięłam z bloga.
OdpowiedzUsuńTo ciasto wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietne ciasto :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj i dzisiaj nic już nie zostało!!! Wyszło pycha!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, idealne ciacho do niedzielnej kawy <3
OdpowiedzUsuńPrezentuje się bajecznie!
OdpowiedzUsuńJak tylko trafię na renklody...
Uwielbiam takie ciacha sezonowe, a Twoje zawsze tak pięknie się prezentują, że nie sposób im się oprzeć :-)
OdpowiedzUsuńAch te Twoje ciasta... przepyszne <3
OdpowiedzUsuńPamiętam jak mama robiła kompot z tych śliwek :)
OdpowiedzUsuńWygląda wyjątkowo apetycznie :) Chętnie wypróbuję ten przepis :)
OdpowiedzUsuńPyszne smaki dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńNie mogę wchodzić do Ciebie tak późno, bo zawsze robię się godna ;)
Kochana ale pysznie wygląda. Porywam kawałek :-)
OdpowiedzUsuńThis looks wonderful Izza!!
OdpowiedzUsuńSmakowicie się prezentuje :) Ciasta ze śliwkami są najlepsze.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, trochę jak szarlotka :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuń