...wystarczy tylko kilka składników aby upiec niezwykle pyszne muffinki, a do tego krem czereśniowy.
Do wypieku muffinek użyłam mąki Szymanowskiej uniwersalnej, którą to i inne ciekawe produkty możemy kupić min w sklepie internetowym "Polskie Młyny"
2 szklanki mąki Szymanowskiej
0,5 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ziarenka z polowy laski wanilii
2 jajka
1 szklanka mleka
100g stopionego masła
krem:
200g serka
200ml śmietanki 30%
cukier puder do smaku
garść czereśni
tradycyjnie
mieszamy suche składniki z suchymi, mokre z mokrymi. Suche dodajemy do
mokrych mieszamy chwilę niezbyt dokładnie tylko do połączenia. Blachę do
muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w 170st ok
20-25 minut
Bitą śmietanę ubiajmy dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku. Dodajemy również zblendowane czereśnie. Przekładamy krem do szprycy i
dekorujemy muffinki.
What pretty cupcakes! Cherries are so ripe, juicy and sweet now. Perfect time to make some cupcakes with them.
OdpowiedzUsuńNo to lecę upiec, bo nie mogę opanować ślinotoku! :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki, a Twoje wyglądają mega apetycznie :)
OdpowiedzUsuńCudowne babeczki <3
OdpowiedzUsuńPrezentują się obłędnie smakowicie! :D
What wonderful recipe!!
OdpowiedzUsuńWyglądają tak kusząco że trudno im się oprzeć 😃
OdpowiedzUsuńJak smakowicie się prezentują :D
OdpowiedzUsuńA u Ciebie znowu pyszności :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam. Jakie smakowitości :)
OdpowiedzUsuńJakie smaczne muffinki, u nas ostatnio syn często kręci babeczki, muszę mu pokazać Twój przepis koniecznie :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam czereśnie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńCudne!
OdpowiedzUsuńWspaniałe muffiny! Ten krem z czereśniami musi być przepyszny :)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie.
OdpowiedzUsuńOj to musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie wyglądają! Uwielbiam czereśnie, trzeba korzystać póki jeszcze są.
OdpowiedzUsuńKrem czereśniowy to czysta rozpusta :)
OdpowiedzUsuńJakie pysznosci!
OdpowiedzUsuńPyszne, w tym sezonie jeszcze nie robiłam babeczek :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że już nie ma czereśni, to zdecydowanie moje ulubione owoce!
OdpowiedzUsuńWyglądają jak z najlepszej cukierni!! Cudo!!! :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się przepysznie! Mam pytanie czy można podmienić na mąkę orkiszową pełnoziarnistą czy jednak nie eksperymentować i pozostać przy pszennej.
OdpowiedzUsuńja nigdy z takiej mąki nie piekłam więc trudno mi powiedzieć
Usuń