...jakiś czas temu otrzymałam do przetestowania patelnię tytanową woll Saphire 28 cm. Nigdy wcześniej nie używałam tytanowych patelni, więc była pierwsza. Patelnia jest dość jest ciężka, przypomina żeliwny sprzęt kuchenny.
Model, który testuję to wysoka patelnia do smażenia bez tłuszczu. Z racji, że posiada wysoki rant,
postanowiłam przygotować w niej faszerowaną paprykę. Patelnia szybko nagrzewa się i dzięki grubemu dnu doskonale utrzymuje
ciepło. Warzywa nie przywierały do powłoki i bez większych problemów umyłam ją przy pomocy wody i gąbki. Patelnia się sprawdza jak najbardziej nic a nic do niej nie przywiera. Dzięki systemowi click-by-click zajmuje o połowę mniej miejsca niż tradycyjne patelnie. Poprzez zastosowanie takiego rozwiązania zaoszczędzimy sporo miejsca w półkach, lodówce, zmywarce czy piekarniku. Odpinane rączki zostały tak zaprojektowany, aby były w 100% bezpiecznie i nie odpinały się podczas przenoszenia patelni. Patelnie tytanowe Woll posiadają 25-letnią gwarancję...
4 papryki
50 dag mięsa mielonego
2 cebule
10 dag ryżu
2 ząbki czosnku
tłuszcz
sól, pieprz
oregano
bazylia
pomidory w puszce
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki cukru
Paprykę opłukać, przekroić na pół wydrążyć. Ryż ugotować na pół miękko. Cebulę obrać, posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać posiekany czosnek. Do mięsa dodać ryż, cebulę, przyprawy,
Wszystko dokładnie wymieszać. Wydrążone paprykę napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, zalać przecierem pomidorowym , dodać pastę pomidorową i cukier. Całość gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać więcej sosu lub gdy sos zgęstnieje, dolać wody. Podawać w sosem.
Uczta dla wszystkich, a szczególnie dla mięsożerców
OdpowiedzUsuńPodkradam na jutro jedną paprykę:) zapowiada się pyszny obiad!
OdpowiedzUsuńPapryka faszerowana jest pyszna! :)
OdpowiedzUsuńI love stuffed paprikas! These look saucy and delicious.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, a patelnia super, też mam ;)
OdpowiedzUsuńPyszne danie. Przydałaby mi się taka patelnia. :)
OdpowiedzUsuńczęsto robię, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńŚwietna patelnia, same plusy:)
OdpowiedzUsuńPyszne i piękne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowaną paprykę :-)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja obiadowa :) Na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńTa papryka wzmaga mój apetyt :D
OdpowiedzUsuńWyglda super!Muszę spróbować ją zrobić :)
OdpowiedzUsuńI like stuffed anything, but these are particularly nice. And the color! SO enticing. Thanks!
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie smacznie!
OdpowiedzUsuńPrzygotuję z ogromną przyjemnością <3
Uwielbiam tak przygotowaną paprykę.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na obiad :D
OdpowiedzUsuńDanie wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńJakie piekne kolorki :)
OdpowiedzUsuńAle mi zrobiłaś "smaka". Muszę wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuńAle mi zrobiłaś "smaka", muszę wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuńFajna patelnia, na pewno posłuży na wiele przepisów. :)
OdpowiedzUsuńPapryczka smakowicie wygląda.
Dawno takiej nie jadłam :) Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wykonana papryka :) Skusiłabym się na takie danie :)
OdpowiedzUsuńPaprykę faszerowaną lubię bardzo :)
OdpowiedzUsuńRobię podobnie, papryka wychodzi bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie :) mam taka patelnię i jestem nią zachwycona. Można nie tylko smażyć potrawy ale także zapiekać. Najlepsza :)))
OdpowiedzUsuńSpróbuję z przyjemnością. Akurat mam trochę papryki. :)
OdpowiedzUsuń