...torcik serowo-śmietankowy Toblerone jest bardzo smaczny także polecam. Przepis zaczerpnęłam z bloga "Dorodne Pomidory" Zwiększyłam ilość serka i śmietanki oraz ze względy na pogodę dodałam 2 płaskie łyżeczki żelatyny..
Składniki na spód:
50g masła
160g herbatników
Składniki na masę serową:
500g serka kremowego
400ml śmietanki kremówki
100g batonika Toblerone żółtego
100g białej czekolady
2 łyżeczki żelatyny
Ciastka pokruszyć; wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć na okrągłą blachę o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać spód i włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Śmietankę ubić, dodać serek i dobrze wymieszać.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie trochę przestudzić, jednak powinna pozostać płynna. Roztopioną dodawać stopniowo do masy serowej i miksować. żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać i dodać do masy serowej. Następnie dodać pokruszoną czekoladę Toblerone.
Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce.
Elegancki i bardzo smakowity torcik na zimno. :)
OdpowiedzUsuńIt looks rich and very tempting!
OdpowiedzUsuńangiesrecipes
http://angiesrecipes.blogspot.com
Przepysznie wygląda ^_^
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, do kawki idealny :)
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie :) idealny deser dla fanów słodkości :)
OdpowiedzUsuńBajeczny torcik <3 Jak zawsze jestem pod wrażeniem <3
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńPięknie Ci wyszedł! Cieszę się, że go zrobiłaś :)
OdpowiedzUsuńNo powiem wow! po prostu cudeńko:) aż się pośliniłam;)
OdpowiedzUsuńTen torcik to musi być pyszny :) Bo wyglada obłędnie :)
OdpowiedzUsuńWow, ale obłędny ten torcik! :)
OdpowiedzUsuńNa pewno skorzystam z przepisu, wygląda obłędnie.
OdpowiedzUsuńThis looks SO good! Outstanding dish -- thanks.
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona czekolada w torciku! Ależ bym jadła :D
OdpowiedzUsuńPyszny, zachwycający <3
OdpowiedzUsuńJaki wspaniały Izuś :-)
OdpowiedzUsuńElegancki i smakowity torcik. Uwielbiam takie wypieki. :)
OdpowiedzUsuńTorcik wygląda bardzo zacnie :-)
OdpowiedzUsuńJej, pamiętam, jak gapiliśmy się przez szybę w Pewexie na batoniki Toblerone i wydawały mi się takie pyszne! Jak twoje ciasto :-)
OdpowiedzUsuńOMG! Looks fingerlickingly delicious. Thanks for the recipe.
OdpowiedzUsuńNice post thank you Brad
OdpowiedzUsuń