...jaka faszerowane na chrupiąco...zniknęły chyba najszybciej z półmiska w tym roku podczas śniadania wielkanocnego. Farsz można zrobić dowolny ja zrobiłam najprostszy z tego co było pod ręką bo w ostatniej chwili postanowiłam je zrobić...
5 jajek
farsz:
żółtka ugotowanych jajek
3 łyżki majonezu
koperek
100 g startego żółtego sera
sól, pieprz
panierka:
bułka tarta
2 łyżki płatków owsianych
2 jajka (do panierki)
pół łyżeczki słodkiej papryki
5 jajek gotujemy na twardo, obieramy; przekrawamy na pół. Żółtka wyjmujemy do miseczki.
Do żółtek dodajemy pozostałe składniki na farsz i wszystko razem mieszamy.
Połówki jajek panierujemy i smażymy przez około 3 minuty na rozgrzanym oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy.
Napełniamy farszem dekorujemy np rzeżucha lub szczypiorkiem i podajemy...;)
wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńWspaniały i pyszny pomysł 💛. Wyglądają rewelacyjnie 😍
OdpowiedzUsuńWidziałam takie jajeczka tyle razy, ale na wielkanocne śniadanie nigdy nie mam dość czasu, żeby je usmażyć :-) Jednak wyglądają tak pysznie, że przecież nikt bogatemu nie zabroni przyrządzić je Twoim sposobem (z płatkami) kiedykolwiek, gdy chce się mile zaskoczyć biesiadników!
OdpowiedzUsuńThat is really interesting. I've had stuffed eggs before, but never breaded and fried!
OdpowiedzUsuńWspaniale i smakowicie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńAle apetyczna propozycja! :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że sprawdzą się też przy innych okazjach:)
OdpowiedzUsuń👍😊
OdpowiedzUsuń