środa, 31 lipca 2013

faszerowane jajka na indyjską nutę

 ...jeśli lubicie kuchnię indyjską to te jajka na pewno Wam posmakują. Trochę podobne są w smaku do curry "Anda masala" które kiedyś robiłam i polecam bardzo. Jeśli ktoś nie lubi kolendry to można zamienić na nać pietruszki ale ja bardziej polecam właśnie kolendrę...





4 jajka
2 cebule
3 pomidory
pół szklanki posiekanej natki kolendry
2 łyżeczki curry
sól, pieprz



Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, dodać curry, pokrojone drobno pomidory. Dusimy ok 10 minut aż nadmiar soku z pomidorów odparuje na końcu wrzucamy kolendrę.

Obieramy jajka. Przekrawamy na pół; wyjmujemy żółtka i dodajemy je do farszu, rozgniatamy widelcem.

Doprawiamy solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy farszem. Smakują rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno ;)

17 komentarzy:

  1. rewelacyjny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale super sposób na urozmaicenie jajek faszerowanych, coś dla mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Na włoską robiłam, teraz czas na indyjską!

    OdpowiedzUsuń
  4. Mogłabym się żywić tylko jajkami faszerowanymi :D

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo lubię połączenie jajek z pomidorami, fajny prosty pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł na pyszne jajeczka

    OdpowiedzUsuń
  7. Witam
    Mniam same pyszności:).
    Ja zapraszam na moje muffinki z jagodami na bloga:)
    Pozdrawiam serdecznie i robię jajeczka według przepisu:)
    Ona

    OdpowiedzUsuń
  8. domowacukierniaewy1 sierpnia 2013 16:11

    Bardzo fajny przepis, smakowicie wyglądają te jajeczka :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam jajka faszerowane, ale taki przepis jest dla mnie zupełnie nowością :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygladają zjawiskowo i na pewno tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  11. kamila.pychaciasta4 sierpnia 2013 02:36

    Podoba mi się przepis:) Biorę i zrobię! Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  12. Kamila...wypróbuj koniecznie bo warto jesli lubisz tą kuchnię
    Grazyna...dziękuję, oj tak sa pyszne
    Ewo..ja tez bardzo lubię a przepis polecam
    Ewo...dziekuję ;))
    Ona...dziękuję. i do ciebie na pewno zajrzę
    Lutka...dziekuję ;) takie jajka polecam
    Wiktorkowa...dziękuję ;)
    Magnolia...to tak jak i ja ;)
    Pati...koniecznie spróbuj ;)
    Nashelly...polecam bo są smaczne ;))
    Magma...dziekuję :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Uwielbiam takie przekąski, brzmi pysznie, pozdrawiam serdecznie :-).

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszne składniki, bardzo fajny patent na jajko:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam faszerowane jajka na różne sposoby, fajny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  16. Jadłem już coś takiego w przeszłości na weselu , idealne pod wódeczkę na zagryche tylko później troche gorzej . zapraszam do mnie na blog o sposobie na tanie zakupy w internecie

    OdpowiedzUsuń
  17. Hary...oczywiście że zajrzę ;) noo na zagrychę tez pasują ;)

    Agata...to tak jak i ja ;))

    AZgotuj...ja w ogóle lubię takie faszerowane jajka ;)

    Justynko...ja też lubię ;))

    OdpowiedzUsuń