...muffinki jak to muffinki zawsze błyskawiczne do zrobienia i nie trzeba nawet wyciągać do nich miksera. Tym razem muffinki z zsiadłym mlekiem i borówkami. Krem to tradycyjnie bita śmietana z kremowym serkiem, ale tym razem podzieliłam na dwie części i do jednej z nich dodałam garść rozgnieconych borówek...
1 i 3/4 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jako i 1 żółtko
1 szklanka zsiadłego mleka
100g stopionego masła
3/4 szkl borówek
krem:
200g serka
300ml śmietany
cukier puder do smaku
garść borówek
0,5 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 jako i 1 żółtko
1 szklanka zsiadłego mleka
100g stopionego masła
3/4 szkl borówek
krem:
200g serka
300ml śmietany
cukier puder do smaku
garść borówek
tradycyjnie mieszamy suche składniki z suchymi, mokre z mokrymi. Suche dodajemy do mokrych mieszamy chwilę niezbyt dokładnie tylko do połączenia.Wsypujemy borówki. Blachę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy w 170st ok 20-25 minut
Śmietanę ubijajmy dodajemy serek miksujemy; dodajemy do smaku cukier puder. Krem dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozgniecione borówki i mieszamy. Oby dwa kremy przekładamy do jednego rękawa cukierniczego. Dekorujemy muffinki...
Śmietanę ubijajmy dodajemy serek miksujemy; dodajemy do smaku cukier puder. Krem dzielimy na dwie części do jednej dodajemy rozgniecione borówki i mieszamy. Oby dwa kremy przekładamy do jednego rękawa cukierniczego. Dekorujemy muffinki...
ale przepysznie wyglądają <3
OdpowiedzUsuńwow These blueberry cupcakes are beyond delicious and so beautiful too!
OdpowiedzUsuńThese blueberries cupcakes looks perfect and delicious !!!beautiful!
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńJakie apetyczne, nie sposób im się oprzeć :-)
OdpowiedzUsuńCudowne :)
OdpowiedzUsuńJakie cudne!
OdpowiedzUsuńŁadne muffinki :)
OdpowiedzUsuńPyszniutko się prezentują :D
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie, lepiej niż z niejednej cukierni :)
OdpowiedzUsuńOoo, pyszności! :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam wczoraj i jestem zachwycona! W życiu nie wpadłabym na to, aby użyć zsiadłego mleka do wypieków. Rewelacja!
OdpowiedzUsuńWyglądają tak pięknie, że trudno się oprzeć :)
OdpowiedzUsuńJestem przed śniadaniem, zjadłabym wszystkie 😍
OdpowiedzUsuńWow! Muffinki wygladaja pieknie i apetycznie! Jaki serek jest użyty do zrobienia kremu? :)
OdpowiedzUsuńużyłam zwykły kanapkowy Turek
UsuńAleż cuda!
OdpowiedzUsuńwow, jakie eleganckie!
OdpowiedzUsuńJak one pysznie wyglądają :-)
UsuńJejku, jakie cudne!
OdpowiedzUsuńNiesamowite, jak lodziki :)
OdpowiedzUsuńTôi là một blog ẩm thực Việt Nam. chia sẻ món ăn ngon, cách làm món ăn của người Việt. hãy click xem Food Blog mới của tôi.
OdpowiedzUsuńPołączenie idealne! <3
OdpowiedzUsuńPrezentują się znakomicie i tak samo zapewne smakują :D
Jem oczami :D
Wyglądają rewelacyjnie <3
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają :) Dawno takich nie robiłam, dziękuję za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńMuffinek na zsiadłym mleku jeszcze nie jadłam. Wyglądają niesamowicie! :)
OdpowiedzUsuńMniam, jakie apetyczne babeczki :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuń