...przepis na te pyszne sznycle
grzybowe z piersią z kurczaka pochodzi z „Wielkiej
księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego" a jakiś czas temu znalazłam go na blogu "Trzeci talerz".
Z podanych składników wyszło mi 6 sznycli. Te które zostały na drugi dzień, włożyłam do bułek hamburgerowych i na obiad były domowe hamburgery..
duży filet z piersi kurczaka
2 jajka
1 cebula
6 dużych pieczarek
100 g startego żółtego sera
2 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
sól, pieprz
2 jajka
1 cebula
6 dużych pieczarek
100 g startego żółtego sera
2 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
sól, pieprz
Pierś z kurczaka należy opłukać i osuszyć. Następnie mięso kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę
również kroimy w kostkę.
Wszystko przekładamy do miski, dodajemy
żółty ser oraz roztrzepane jajka i mąkę ziemniaczaną.
Wszystkie składniki mieszamy; doprawiamy do smaku. Na patelni
rozgrzewamy olej i wykładamy porcje masy, formując płaskie sznycle.
Smażymy z obu stron.
Pożywne ;)
OdpowiedzUsuńLubię takie kotleciki z różnymi dodatkami,są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńThey look so nicely golden crunchy and delicious!
OdpowiedzUsuńRobię podobne, pyszności ☺
OdpowiedzUsuńRewelacja! Muszę kiedyś spróbować.
OdpowiedzUsuńDzisiaj robiłam podobne tylko z tartą cukinią :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie robiłam a mieszkam w Rzeszowie :)
OdpowiedzUsuńPo prostu je uwielbiam :-) kiedyś poczęstowała mnie nimi moja koleżanka :-)
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo podoba mi się taki obiad :)
OdpowiedzUsuńAż się głodne zrobiłyśmy patrząc na takie danie <3
OdpowiedzUsuńPrzepysznie się prezentują!
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie :) Faszeruję w podobny sposób udka z kurczaka.
OdpowiedzUsuńPrezentują się przepysznie :-)
OdpowiedzUsuńPyszne sznycle - muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie ;-D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad
OdpowiedzUsuńUwielbiam grzyby, sznycelki pierwsza klasa.
OdpowiedzUsuńPrzepis super!!!wykorzystamy niebawem.Masz mnóstwo ciekawych przepisów.Musze koniecznie przeczytać wszystkie.Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń